מה עושים כשהבמה נעלמת? – חמישי אמנותי #10
שוב יום חמישי, (כמה מהר עוברים השבועות, שמתן לב?) והפעם רצינו לנצל את הבמה המכובדת הזו כדי לספר לכן על מיזם אמנותי מענין, מיוחד לימי הקורונה.
כבר חודשים ארוכים שהבמה איננה. הפעילות התרבותית- אמנותית הכי קלאסית שלנו, מופעי הבמה, זו שאנחנו יודעות להפעיל בעיניים עצומות, אסורה. ונראה שההנחיות ימשיכו לתעדף אותה בסדר עדיפויות נמוך ביחס לענפי משק אחרים, החוזרים אט אט לחיים. (בתקווה שאנחנו לא לקראת סגר שלישי וסגירה חוזרת של הכל..)
מה עושים כשכלי העבודה המרכזי שלנו איננו?
יש שיגידו: נמתין בסבלנות, או בחוסר סבלנות, עד שיחזרו החיים למסלולם, וגם הבמה תשוב לפעול.
אבל האמירה הזו פחות מתאימה לנו. כאחראיות על פעילות תרבות בקהילה, אין לנו הפריולגיה לעצור ולקפוא. גם לא לתקופה מוגבלת. למרחב התרבות יש תפקיד וכח, ואנו לא מפעילות את הבמה רק כי זה נחמד. אלא כי זה חשוב. ותורם משמעותית לילדים, לנערות, לנשים, לכולנו. אז לא לייצר תחליף ראוי, בלתי אפשרי.
וכשמדברים על תחליפים, אין ספק שהמרחב הקולי הוא אחד הפופולאריים יותר. רבות מאיתנו מחזיקות ומנהלות קווי תוכן טלפוניים כאלו ואחרים, ומעניקות לקהילות שלנו רגעי תוכן, הווי ותרבות באמצעות שימוש ב"במה הטלפונית".
לבמה הזו חסרונות רבים, והיא אינה אטרקטיבית כמו במה חיה בשום פנים ואופן. אבל כשרוצים להיות רלוונטיים, ולתת מענים, צריך להסתכל על האפשרויות ולבחור את הטובה מביניהן. ובקורונה המלווה אותנו בשנה האחרונה, הבמה הטלפונית היא פלטפורמה חשובה וראויה.
האתגר הגדול בתחזוק של מרחב קולי, הוא התוכן. תוכן קולי איכותי, מקצועי ואטרקטיבי- זה לא משהו שקל להשיג. אמנים ואמניות רבות מייצרים חומרים למרחב הקולי.
אבל איך לומר?
רובם מאולתרים, חלקם אפילו מוקלטים בבית 🙁
והתוצאות? בינוניות פלוס מינוס.
מעקב אחרי התכתבויות שלכן כאן בקבוצה, ובקשות עזרה והכוונה, מלמד כי אחד הצרכים הבולטים הינו תוכן איכותי למרחבים הקוליים שלכן. אז חשבנו על זה, וניסינו למצוא פתרון איכותי בשבילכן.
ומצאנו!
הקורס החדש שלנו, ממופע במה לפודקאסט, סוגר את הפינה הזו בצורה הטובה ביותר.
זהו קורס שמיועד לאמניות ויוצרות, שרגילות בדרך כלל לפעול על במה חיה ואמיתית. לשיר, לשחק, לרתק את הקהל.
כשהבמה הופכת לטלפונית, הקושי שלהן גדול. הן רגילות לעמוד על במה, לתקשר עם הקהל, לראות ולהרגיש אותו. לעשות שימוש בתנועה ובויזואליה כדי להעביר חוויה. איך מעבירים חוויה, כשהאלמנט היחיד בו ניתן להשתמש הוא הסאונד?
הלכנו לחקור את הסוגייה הזו, ומסתבר שיש לה מענים איכותיים.
עולם הפודקאסטים הוא עולם מתפתח שאינו קשור כלל לצורך להגביל שימוש במדיה דיגיטלית.
כלומר, אם חשבנו שהצורך שלנו לעשות שימוש במרחב הקולי, הוא אך ורק בשל המגבלות המגזריות שלנו, שאינן מאפשרות שימוש ציבורי וכשר באינטרנט ובתכנים מצולמים, אז מסתבר שיש מרחב קולי מפותח גם מחוץ לעולם החרדי.
פודקאסט, זהו המונח המקצועי לתכנית קולית מוקלטת. או בעברית: הסכת.
ישנם פודקאסטים בנושאי ענין שונים ומגוונים, ויש אפילו תיאטרונים שמייצרים הצגות מוקלטות באמצעות פודקאסט קולי. זהו לאו דוקא צורך חרדי, ויש דרך לעשות אותו נכון ומעניין.
וזה מה שייעשה הקורס.
נסייע לאמניות וליוצרות שלנו ללמוד איך הופכים את המופע שלהם למופע קולי איכותי. נלמד מהטובים ביותר בתחום, חברת פודקאסטי המתמחה בייצור פודקאסטים מקצועיים. ובמהלך הקורס נבצע הקלטות בפועל ונייצר מופעי סאונד למשתתפות.
התועלת היא כפולה:
האמניות תהננה מכלים חדשניים וחשובים לעבודה לימי הקורונה.
ואנחנו, רכזות פעילות ביישובים השונים, נהנה מתוצרים איכותיים, בהם נוכל לעשות שימוש לטובת קווי התוכן שלנו.
הקורס ייפתח בעוד כשבוע. העלות שלו מסובסדת על ידי מרכז כיוון, כך שהמשתתפות משלמות 800 ש"ח בלבד, הכוללים את ההקלטה בפועל באולפן עד למוצר המוגמר.
אתן מוזמנות להפנות את תשומת ליבן של אמניות ומפיקות שהייתן רוצות ליהנות מחומרים שלהן, בכדי שגם הן תצטרפנה, ונוכל כולנו לרכוש מהן את התוצרים הקוליים שתפקנה במהלך הקורס.
פרטים נוספים ניתן לקבל אצלי, מלכה:
טלפון: 055-6783036
מייל: maz.tarbut.ich@gmail.com
ושנשמע כולנו רק דברים טובים ואיכותיים 🙂
שבת שלום.
