חמישי אמנות #1

חמישי אמנות #1

חמישי אמנותי עם ברכה פריאנטי והעץ הזקן- מופע על חשיבות הנתינה
היום אנחנו פוגשות את ברכה פריאנטי. ברכה היא דמות מיוחדת, שמשלבת המון הומור ופיקנטיות, לצד מקצועיות בלתי מתפשרת. 
אם כבר ראיתן את ההצגה של ברכה, סודו של העץ  הזקן, אתן בוודאי מסכימות עם ההגדרה הזו. 
רק לא מזמן דנו כאן בסוגייה של מופעי ילדים המבוצעים על ידי שחקנים ויוצרים שאינם חרדים. זו אכן סוגיה לא פשוטה.. מעודד לפגוש אמנים מהסוג של ברכה. כאלו שמביאים איתם חרדיות אותנטית, לצד רמה אמנותית שעומדת בציפיות שלנו.
אז מוזמנות להכיר את ברכה ואת העשייה שלה בתחום האמנות. קדימה, הבמה שלך ברכה!

ספרי לנו על עצמך, ברכה. מה הרקע המקצועי שלך? מה הביא אותך לעולם הזה?
מאז ומעולם הצטיינתי בתחום השירה, הלחן, והנגינה. בתור ילדה ובחורה ניגנתי בכל יום כמה שעות. הלחנתי שירים ושחיתי בים של שירה וניגון. מסלול מוסיקה בסמינר היה היעד הבא שלי. ותיאטרון? משך אותי כמו מגנט. אהבתי לרדת לשורשה של היצירה, וכתיבה וביצוע משובח גרמו לי להנאה צרופה. בכל הצגה או סרט טוב הייתי צופה לפחות פעמיים והרבה יותר. יורדת לניואנסים, מנתחת את המרכיבים ורווה נחת ממשחק טוב. בתחילה עסקתי בהוראת המוסיקה, הפעלת ילדים במוסיקה בגנים ובמתנסים בהצלחה מרובה והוראת דרמה ותיאטרון, בד בבד עם לימוד משחק ובימוי מקצועי. ואז הבנתי שאני רוצה ליצור ולעלות על הבמה עם מופע משלי. זה היה המשך טבעי לגמרי 🙂

 מה הביא אותך לבחור בסיפורו של העץ הנדיב כבסיס להצגה שלך? 
האמת? בתחילה תכננתי לכתוב הצגה לנשים, וכבר היתה לי תוכנית מגובשת. אבל אז התחלתי להתלבט, אולי כדאי להתחיל דווקא עם ילדים? יש בילדים משהו זורם וכנה וצבעוני, שמשך אותי ליצור עבורם. התקשיתי להחליט. יום אחד יצאתי לבדי אל הטבע, חיפשתי פינה שקטה. (קוראים לזה התבודדות?) בקשתי מד' שייתן לי עצה טובה. 
לאן לפנות? על מה לכתוב? לילדים או לנשים? מה כדאי ומה לא? התפללתי בכל ליבי.
עוד באותו היום הרגשתי שההחלטה כבר התקבלה, והכל היה ברור  מאוד. פתאום ידעתי ש:
1. אתחיל עם ילדים.
2. אקח את הסיפור היפיפה הזה של העץ הנדיב ואעבד אותו להצגה.
משם והלאה, הכל כבר הסטוריה 🙂

ספרי לנו על היצירה שלך. איך נבנתה? מי ליווה אתך? 
את היצירה הנוכחית כתבתי אני, בליווי הבימאית הנודעת ורדה בן חור שהיא גם מורתי הדגולה בשיעורי התיאטרון. את התפאורה הכינה בובנאית ויוצרת אמנית ממש בשם גיטי טכובר שעבדה על כל פרט. על המוסיקה והסאונד מירי המבורגר מאולפני 'מיריוזיק'. בשבילי היא גאון מוסיקלי. מתוך רבות בתחום בחרתי אותה ולא בכדי…

אז התחלת עם חיבור למוסיקה, והגעת אל עולם המשחק. איפה החיבור הזה פוגש את ההצגה שלך?
החיבור של משחק ומוסיקה הוא מאוד טבעי על הבמה. ההצגה שלי שזורה במוסיקת רקע משובחת, שירים שהם להיט תיאטרוני אחד אחד, כל אחד וסגנונו. אני קוראת להם 'שירי תיאטרון', שירים שאני מציגה בהם ולא רק מילים ומנגינה.
ובכלל, ספורו של העץ הנדיב היא הצגה יוצאת דופן במרחב שלנו. 
אני אוהבת לעשות דברים עד הסוף. יש בי הבנה מקצועית ואהבה ליצירות מושלמות. כשבאתי לכתוב ולהוציא לפועל את ההצגה, לא בחלתי בשום אמצעי. ולא בשביל להצליח, פשוט בשביל שיצא טוב ואני אוהב את היצירה.

ספרי לנו על מה מיוחד בהצגה שלך.
על המוסיקה האיכותית כבר דברנו. אז מה עוד?
התפאורה צבעונית ואמנותית ומושכת את לב הילדים. כך שעוד לפני שהתחילה ההצגה, כשהילדים רק נכנסים לאולם ורואים את הבמה, הם מבינים שעומד לקרות פה משהו טוב. במקביל למשחק שלי בזמן ההצגה, בתוך דמויות מתחלפות, ישנו העץ הגדול והזקן שעומד על הבמה. ובהפתעה מושלמת, שמשאירה את הילדים פעורי פה, הוא מתחיל לדבר ולקחת חלק פעיל בהצגה. הוא בעצם שחקן לכל דבר, ומפתח את הדמיון של הילדים. קולות הטבע העולים מן ההצגה והיותה משולבת מתחילתה ועד סופה בפס קול שהוקלט באולפן מוסיף גם הוא לחוויה. וכמובן כתיבה מתוקה, פיקנטית ומשלבת עומק עם צחוק, רגש ועוד…

לסיום, ברכה, כי השעה כבר מתאחרת.. מה הלאה? יש לך תכניות שתרצי לשתף אותנו בהן?
הכתיבה והביצוע בתחום התיאטרון נוגעים במקום היצירתי בנפש שלי. ופשוט עושים לי טוב.
אני רוצה להמשיך וליצור.
כרגע, אני  מתחילה לעבוד על הצגה נוספת לילדים שתצא לאור אי"ה בעוד כמה חודשים. אחר כך אני רוצה לפנות לקהל הנשים בהצגה נוגעת ואמיתית שמזיזה מיתרים בלב. כזו שתשלב מוסיקה וכלים חיים. החלום הישן שלי..
רוצה ליצור משהו שיועיל, ירומם, ויביא את הקהל למחוזות עמוקים ופנימיים בנפש. שירים את עיניהן של נשים אל מעל לשגרה השוחקת, למקום של אמונה, והכרה בכך שבעולמנו 'הכל מלא רק אחדותו הפשוט יתברך שמו'. אני חולמת להצליח לגעת בנשים. וכבר מזמינה אתכן מעכשיו 🙂

תודה, ברכה, ששיתפת אותנו בעולם שלך ובתהליך של מאחורי הקלעים. היה מרתק! 
את אמנית מקצועית ובעלת נפש גדולה, ואחרי הראיון איתך, ברור עוד יותר כמה חשוב שדמויות כאלו, עם שאיפות וכוונות טהורות כל כך, יעמדו מאחורי המופעים שעולים על הבמות של הילדם שלנו.
אז אם עוד לא סגרתן מופע לט"ו בשבט, או לכל מועד אחר בשנה, ברכה כאן עם "סודו של העץ הזקן", תשמח להגיע גם אליכן ולרתק את ילדי הקהילה אל העץ וסיפורו.
ההצגה מתאימה לילדים בגילאי 3-10
(ולמען האמת, גם לאמהות שלהם 🙂 אני שמה לב לא פעם לכך שאמהות רתוקות להתרחשות על הבמה, לא פחות ואולי יותר מהילדים שלהן…)
עלות ההצגה: 2500 ש"ח
פרטי קשר של ברכה: טלפון – 053-3173354 מייל mnbv262626@gmail.com

מלכה לאנדא

רכזת פעילות

כתיבת תגובה

סגירת תפריט